Zoeken

Marokko nog maar één stap verwijderd van coronavaccin

7 oktober 2020 - 15:48 - Marokko

©

Experts van Sinopharm, zitten samen met hun Marokkaanse collega’s in de laatste fase van klinische proeven voor het Chinese COVID-19-vaccin. Het koninkrijk had als noodzakelijke voorwaarde gesteld voor de productie, dat ze aan het einde van de rit over voldoende vaccin zou kunnen beschikken.

Het werk wordt uitgevoerd onder de controle van drie comités, met name internationale experts, het ministerie van Volksgezondheid en het Sinopharm-laboratorium. De monsters van vrijwilligers uit Marokko vertrekken volgens het dagblad Al Ahdath Al Maghribia, vanaf volgende week naar de laboratoria van Sinopharm in China. Daar zullen ze in contact worden gebracht met het coronavirus. Marokko is van plan om een afdoende hoeveelheid vaccins te halen uit de samenwerking, zodat het land kan beginnen met een massaproductie van dit vaccin voor de export naar Afrika.

Het proces van klinische proeven begint met de ondertekening van een document dat bevestigt dat de vrijwilliger ermee instemt om een ​​reeks medische tests te ondergaan. Vrijwilligers krijgen twee doses vaccin intradermaal in de arm geïnjecteerd, gevolgd door de toediening van een boosterdosis. De vrijwilliger wordt vervolgens 30 minuten onder toezicht geplaatst om mogelijke bijwerkingen op te sporen. Het dagblad meldt dat ze daarna nog minstens een jaar opgevolgd worden, zelfs als de klinische onderzoeken afdoende zijn.

Hiermee lopen ze vooruit op ongewenste effecten zoals misselijkheid, braken, diarree, allergieën en andere effecten, die in het algemeen zonder behandeling verdwijnen. De zeer zeldzame gevallen van acute bijwerkingen moeten door artsen worden behandeld.

Deze studie heeft als doel om te kijken hoe goed het lichaam reageert op het vaccin, rekening houdend met het feit dat immuunreacties van persoon tot persoon verschillen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team