Zoeken

Marokko is probleembron volgens Spaanse media

20 april 2013 - 18:46 - Wereld

©

Clichés over Marokko blijven volharden in de Spaanse media, en nemen toe in tijden van conflicten tussen de twee landen. Die conclusie werd getrokken tijdens een meeting in Tetouan.

Onder het thema "Het mediatiek imago van Marokko in Spanje", werd de conferentie gehouden op initiatief van de Universiteit Abdelmalek Assadi van Tetouan. Hoogleraren en journalisten uit beide landen hebben samen de hardnekkige vooroordelen over Marokko in de Spaanse media geanalyseerd.

Een van de oorzaken van de vele clichés, is dat sommige Marokkanen in Spanje hun culturele en religieuze identiteit gebruiken om zich te differentiëren.

Professor Bernardo Díaz Nosty van de Universiteit van Malaga, betreurde ook de ultra-nationalistische opvattingen van de twee landen.

Een andere deelnemer, Professor Bernabé López García, auteur van verschillende studies over de Marokkaans-Spaanse betrekkingen, zegt dat Marokko in Spanje nog steeds wordt aangezien als een "dreigende kracht uit het zuiden". Volgens hem vielen degenen die deze vooroordelen hebben willen bestrijden in het "paternalisme en exotische folklore".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team