Zoeken

Marokko: zoveel kost een coronapatiënt aan de Staat

29 augustus 2020 - 20:30 - Marokko

©

Een coronapatiënt kost gemiddeld tussen 15.000 en 18.000 dirham aan de Marokkaanse staat. Dit bedrag omvat een verblijf van tien dagen in een openbaar ziekenhuis en de behandeling.

Coronapatiënten die thuis worden verzorgd kosten gemiddeld 3900 dirham en contactpersonen die een preventieve behandeling krijgen 900 dirham.

Deze bedragen werden door professor Jaafar Heikel, specialist in infectieziekten en volksgezondheid, onthuld. Volgens de expert zijn de cijfers over de coronabesmettingen die dagelijks door het ministerie van Gezondheid worden gegeven "juist en objectief".

Volgens professor Heikel komt minder dan 3 procent van de dagelijkse testen positief terug. Wetenswaardig is dat Marokko dagelijks gemiddeld 20.000 mensen op het coronavirus test.

Het sterftecijfer is van 1,8 procent, omdat "veel mensen veel te lang wachten om zich te laten verzorgen (tot 7 dagen) wanneer ze symptomen hebben". Het is daarom heel moeilijk om hen te verzorgen. Het sterftecijfer is veel beter dan in landen zoals België, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk of nog Frankrijk.

Marokko is een van de eerste landen die voor een behandeling met chloroquine heeft gekozen. 95% coronapatiënten worden er met chloroquine behandeld tegen 83% in Italië, 75% in Spanje, 51% in China, 50% Frankrijk en 49% in de Verenigde Staten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team