Zoeken

Marokko: thuiszorg coronapatiënten zorgt voor controverse

18 augustus 2020 - 16:50 - Marokko

©

Spoedeisende hulpartsen en anesthesisten in Marokko verzetten zich tegen het besluit van het ministerie van Gezondheid om coronapatiënten na een serologische test ongeacht hun klinische toestand, thuis te verzorgen.

Volgens de artsen zullen coronapatiënten door dit besluit vermoedelijk te traag of te laat worden verzorgd wat zou kunnen leiden tot een oversterfte.

In een brief aan de minister van Gezondheid betwistten de Marokkaanse verenigingen van Spoedeisende Artsen (SMMU) en Anesthesie en Reanimatie (SMAR) de inhoud van de circulaire die het ministerie op 13 augustus publiceerde en waarin wordt aangegeven dat coronapatiënten die niet tot een risicogroep behoren, zich thuis moeten verzorgen.

De artsen zijn het ook niet eens met het besluit van het ministerie om snelle IgM/IgG-testen te gebruiken voor de diagnose van mogelijke coronapatiënten. Volgens de SMMU en de SMAR moeten deze testen uitsluitend worden gebruikt voor epidemiologische monitoring en moet de voorkeur worden gegeven aan PCR-testen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team