Zoeken

Marokko bij populairste bestemmingen van Brussels Airport

11 maart 2022 - 09:40 - Wereld

©

Marokko behoort, ondanks de gezondheidscrisis, samen met negen andere landen tot de populairste bestemmingen op Brussels Airport begin dit jaar, aldus de Belgische luchthaven in een persverklaring.

De periode viel samen met de heropening van de luchtgrenzen van het koninkrijk op 7 februari, waardoor de toeristische activiteiten opnieuw van start konden gaan.

Lees ook: Sluiting Marokkaanse luchtruim heeft impact gehad op Brussels Airport

In haar maandoverzicht voor februari heeft de luchthaven bekendgemaakt dat ze bijna 825.000 passagiers heeft geregistreerd, dat is bijna 400% meer dan in februari 2021, maar 50% minder dan in februari 2019, net vóór de gezondheidscrisis.

Naast Marokko behoren ook Spanje, Italië, Duitsland, Portugal, Zwitserland, Turkije, Frankrijk, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten tot de landen die het meest via Brussels Airport worden bezocht. Toeristische reizen naar de bestemmingen Madrid, Barcelona, Lissabon, Genève of Istanboel waren ook relatief succesvol.

Lees ook: Marokko bij topbestemmingen op Brussels Airport

In totaal registreerde Brussels Airport 9930 vliegbewegingen tijdens de maand februari, tegenover 15.517 in dezelfde periode in 2019.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team