Zoeken

Belgische toeristen tijdens kerstvakantie massaal naar Marokko

22 december 2022 - 22:00 - Marokko

©

Tijdens de kerstvakantie is Marokko één van de populairste bestemmingen voor Belgen. Verwacht wordt dat Brussels Airport vrijdag 60.000 passagiers naar het koninkrijk zal verwerken en 824.000 passagiers tijdens de hele kerstvakantie.

Naar verwachting zal Brussels Airport van vrijdag 23 december tot en met zondag 8 januari in totaal 824.000 passagiers verwerken. In de kerstvakantie van 2019, vóór de gezondheidscrisis, waren dat er 988.000, een aandeel van 83%.

Lees ook: Dankzij Marokko heeft Brussels Airport 81% passagiersverkeer terug

De populairste bestemmingen zijn volgens de luchthaven de Canarische Eilanden, Spanje, Marokko, Malta, wintersportplaatsen als Innsbruck, Salzburg en Kittilä, maar ook New York, Dubai en Zuid-Afrika.

Lees ook: Brussels Airport-woordvoerster Ihsane deelt vakantietips

In de afgelopen maanden werd het verkeer op Belgische luchthavens verstoord door stakingen van het cabinepersoneel. De socialistische vakbond CGSP-ACOD-AZÖD sluit een voortzetting van de stakingen uit, maar verzekert dat bij de ingang van de veiligheidszone flyers zullen worden uitgedeeld "om de passagiers bewust te maken van het grote gebrek aan personeel, uitrusting en infrastructuur".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team