Zoeken

Marokko in top 5 van populaire bestemmingen bij Belgen

27 maart 2023 - 18:00 - Marokko

©

Marokko is één van de vijf bestemmingen waar Belgen in de komende twee jaar overwegen om hun vakantie door te brengen. Dat blijkt uit een enquête uitgevoerd door de Belgische vereniging van touroperators (ABTO) in samenwerking met GfK.

Financiële moeilijkheden weerhouden Belgen er niet van om een reis te plannen in de komende 24 maanden. Meer dan de helft van de ondervraagde personen (55%) in het kader van een onderzoek naar de reisplannen van Belgen, heeft al een reis geboekt, meldt Sud Info.

Lees ook: Toeristen keren massaal terug naar Marrakech

Dit percentage is niet genoeg om Pierre Fivet, woordvoerder van ABTO, gerust te stellen. "Het is net als bij een wielerwedstrijd, de sprints komen op het einde. Dus we moeten afwachten wat er gebeurt aan het einde. Nu gaat het om intenties. We moeten zien of mensen daadwerkelijk boeken. We zijn nooit veilig voor een andere crisis."

Lees ook: De nieuwe ambities van Marokko voor toerisme en luchtvaart

Welke verre bestemmingen in Afrika overwegen Belgen voor de komende 2 jaar? Egypte staat bovenaan de top 5. Daarna volgen Kenia, Tanzania en Tunesië. Marokko sluit de lijst af. "De week na de aardbeving in Turkije voelden onze leden een lichte daling van de boekingen, maar daarna steeg de trend weer," aldus Pierre Fivet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team