Zoeken

Lastminute tickets naar Marokko extra duur

25 december 2022 - 15:00 - Wereld

©

Belgen worden bij het boeken van een vakantie naar zonnige bestemmingen zoals Marokko, geconfronteerd met een groot probleem. De prijzen van last minute tickets zijn gewoonlijk veel goedkoper maar rijzen nu de pan uit.

In totaal worden tussen vrijdag 23 december en zondag 8 januari 824.000 passagiers verwacht op Brussels Airport. Tot de populairste bestemmingen behoren onder meer Marokko, de Canarische Eilanden en Spanje.

Lees ook: Belgische toeristen tijdens kerstvakantie massaal naar Marokko

"Natuurlijk denken we bij populaire bestemmingen meteen aan de Canarische Eilanden", zegt Nathalie Piérard, woordvoerster van Brussels Airport. "Maar er is ook Spanje, Marokko, Malta en Egypte: allemaal bestemmingen waar de zon het hele jaar door schijnt."

Lees ook: Marokkaanse luchthavens: passagiers keren terug

Het enige probleem is dat de personen die kiezen voor een last minute vakantie nu meer moeten betalen dan voorheen. "Ik heb een vriendin die morgen naar Marokko vertrekt. Ze kocht haar ticket drie weken geleden, ze betaalde 300 euro, ik kocht mijn ticket vier dagen geleden en ik betaalde 170 euro en nu is het ticket 390 euro," vertelde een reiziger aan RTL Info. "Als je lang van tevoren boekt, zijn er kortingen, is de prijs goedkoper. Last minute vakanties zijn nu duurder en de kamers zijn minder luxueus."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team