Zoeken

Marokkaanse stad erg populair bij Franse toeristen

22 december 2023 - 10:00 - Marokko

©

Dit jaar hebben Franse toeristen opnieuw een Marokkaanse stad gekozen voor hun eindejaarsvakantie, volgens recent gepubliceerde gegevens van een luchtvaartmaatschappij.

Marrakech is de favoriete bestemming voor de eindejaarsvakantie, blijkt uit gegevens van Transavia, met een aanzienlijke toename van boekingen naar de okerkleurige stad. Marrakech staat bovenaan de lijst van bestemmingen, vóór Tunis en populaire Europese steden. Deze trend toont een stijging van 6,3% in boekingen vergeleken met het voorgaande jaar.

Lees ook: Toeristen in Marokko: cijfers van een recordjaar

De low-cost luchtvaartmaatschappij Transavia, een dochteronderneming van Air France-KLM, heeft een sterke toename van boekingen naar Marrakech geregistreerd, vooral vanuit Marseille en Parijs-Orly, aldus de gespecialiseerde website Air Journal. Deze toenemende vraag resulteert in een verwachte bezettingsgraad van bijna 90%, wat de aanhoudende populariteit van Marrakech aantoont, een stad die zich onderscheidt als een begeerde bestemming voor de winter en de eindejaarsfeesten.

Lees ook: Marokko moet zich aanpassen aan nieuwe eisen toeristen

Deze hernieuwde interesse in Marrakech maakt deel uit van een bredere trend van toeristische groei in Marokko, zoals blijkt uit recente statistieken van het ministerie van Toerisme. Het land verwelkomde een recordaantal van 13,2 miljoen toeristen in de eerste elf maanden van 2023, wat het vorige record uit 2019 overtreft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team