Zoeken

Spaanse politie voorkomt zelfmoord Marokkaan die net papa is geworden

2 april 2023 - 14:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Dankzij de snelle interventie van drie politieagenten werd voorkomen dat een 23-jarige man van Marokkaanse afkomst zelfmoord zou plegen in het Spaanse Lugo.

Volgens plaatselijke bronnen wilde de twintiger van een pand in aanbouw springen. Omwonenden hadden de hulpdiensten gebeld om de aanwezigheid van een persoon op het dak van het gebouw te melden.

Lees ook: Spanje: Marokkaan doodt vrouw en pleegt zelfmoord

Alejandro, een agent van de lokale politie, was als eerste ter plaatse volgens Antena3. Hij werd vergezeld door een patrouille van de nationale politie en samen constateerden ze de aanwezigheid van de jongeman op het dak. Deze laatste, van Marokkaanse afkomst en met familieproblemen, dreigde te springen als de politieagenten dichterbij zouden komen.

Na een moeilijke onderhandeling slaagden de politieagenten erin het vertrouwen van de jonge Marokkaan te winnen. Ze overtuigden hem om geen zelfmoord te plegen door hem uit te leggen wat de gevolgen daarvan zouden zijn voor zijn familie, vooral voor zijn drie maanden oude dochtertje. Uiteindelijk slaagden de politieagenten erin om dichterbij te komen en de jongeman van het dak te halen.

Lees ook: Marokkaanse politieagenten voorkomen in extremis zelfmoord

De twintiger werd opgevangen door de hulpdiensten die beneden stonden te wachten. Hij bedankte zelfs de politieagenten voor hun snelle interventie en professionaliteit.

Worstel jij met zelfmoordgedachten of maak jij je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat anoniem via www.113.nl

Bladna.nl