Zoeken

Marokko ontdekte aanwezigheid Polisario-leider in Spanje dankzij Pegasus software

10 augustus 2021 - 12:40 - Wereld

©

De opname van Polisario-leider Brahim Ghali onder een valse identiteit in een ziekenhuis in Logroño in Spanje, zou door Marokko zijn ontdekt dankzij de Israëlische spionagesoftware Pegasus.

"De reis van Brahim Ghali van Algerije naar Spanje en zijn opname onder een valse identiteit in een ziekenhuis in Logroño, zouden ontdekt zijn dankzij de Israëlische spionagesoftware Pegasus," melden Sahrawi media. "De leider van het Polisario Front, vergezeld van Salem Labsir, werd in een officieel Algerijns regeringsvliegtuig overgebracht naar een luchthaven in Zaragoza en vervolgens opgenomen in het ziekenhuis van San Pedro de Logroño, nadat hij het coronavirus had opgelopen", vervolgt de media, die zonder bewijs verklaren dat Marokko over de informatie beschikte dankzij de Pegasus spionagesoftware.

Lees ook: Pegasus-zaak: Marokko ontkent aantijgingen van spionage

"Vandaag is het in het licht van deze zaak [Pegasus], meer dan waarschijnlijk dat de informatie in feite afkomstig was van een telefoon van één van de medewerkers van Brahim Ghali, die geïnfecteerd was met Pegasus," argumenteren de media, eraan toevoegend dat de operatie mogelijk werd gemaakt door de infiltratie in het Polisario-front van een agent van het Marokkaanse contraspionage agentschap (DGED), onder leiding van de jeugdvriend van Koning Mohammed VI, Yassine Mansouri.

Volgens de pro-Polisario media "werden alle telefoons van Sahrawi-functionarissen en leiders van het Polisario Front, bespioneerd met behulp van de Israëlische software Pegasus. Ook hoge ambtenaren, afdelingshoofden, vertegenwoordigers van de civiele samenleving, Saharaanse journalisten en niet te vergeten het gehele veiligheidsapparaat van de Saharaanse inlichtingendienst en alle Saharaanse diplomaten, werden bespioneerd".

Lees ook: Telefoon van Koning Mohammed VI bespioneerd?

De aankomst van Ghali in Spanje, onthuld door Jeune Afrique en La Razón, en zijn opname in het ziekenhuis van San Pedro de Logroño onder een valse identiteit, veroorzaakten een ernstige diplomatieke crisis tussen Marokko en Spanje. Madrid werkt nu aan een snelle hervatting van de samenwerking met het koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team