Zoeken

Marokko schort alle vluchten naar België en Italië op

1 maart 2021 - 17:24 - Marokko

©

Door de snelle verspreiding van de nieuwe varianten van het coronavirus in Europa, heeft Marokko besloten om vanaf dinsdag 2 maart 2021 om middernacht alle vluchten van en naar België en Italië te verbieden. Dat bevestigt de ambassade van België in Marokko.

Le360 bericht dat alle luchtvaartmaatschappijen reeds van dit besluit op de hoogte werden gebracht. Met dit verbod willen de Marokkaanse autoriteiten de grenzen beter beschermen tegen de nieuwe covid-19-varianten.

Reizen naar Marokko via een derde land zijn ook niet toegelaten. Wel is het mogelijk om via een derde land naar België of Italië terug te keren als vluchten vanuit Marokko naar dit derde land toegestaan zijn.

Het ministerie van Gezondheid had op 20 februari laten weten dat 24 besmettingsgevallen met de Britse variant van het coronavirus waren vastgesteld in Marokko. De cijfers werden sindsdien niet geüpdatet.

Als gevolg van de ontdekking van de nieuwe varianten hebben de Marokkaanse autoriteiten meerdere maatregelen getroffen. Op 19 februari werd onder meer besloten om een inreisverbod in te voeren voor reizigers uit Australië, Brazilië, Ierland en Nieuw-Zeeland. Een week geleden werd hetzelfde besloten voor Nederland, Oostenrijk, Turkije, Duitsland en Zwitserland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team