Zoeken

Marokko sluit zich aan bij pan-Arabisch leger

31 maart 2015 - 12:37 - Marokko

©

De Arabische Liga heeft zondag in het Egyptische Sharm-el-Sheikh een pan-Arabisch leger in het leven geroepen. Ook Marokko doet mee. De nieuwe interventiemacht zal 40.000 man sterk zijn en is bedoeld om de terroristische dreiging te bestrijden.

In april zullen de landen die deel willen nemen aan de gezamenlijke troepenmacht, zich ontmoeten om het concept verder uit te werken. De beslissingen die tijdens deze meeting worden genomen zullen aan een tripartiete commissie gevormd door Egypte, Koeweit en Marokko worden voorgelegd.

Deze gezamenlijk leger zal in een recordtijd kunnen ingrijpen in geval van conflict en op vraag van het getroffen land. Dat stelt Nabil Al Arabi, secretaris-generaal van de Arabische Liga. Volgens hem zal het leger voornamelijk een afschrikkende rol spelen.

In een verklaring stelt de Arabische Liga dat de lidstaten van de organisatie bedreigd worden "in de staatsstructuur, territoriale integriteit en eenheid van de natie", en dat de "Arabische nationale veiligheid economische en cultische hervormingen vereist".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team