Zoeken

Marokko: overleden man verschijnt in rechtbank

26 september 2021 - 17:40 - Gemeenschap

©

Een man die officieel dood was verklaard, is onverwacht op het proces verschenen van de erfgename van zijn zus in Kenitra. De erfgename wordt verdacht van oplichting.

Tegen de erfgename was een klacht ingediend door twee investeerders. Beiden hadden haar een geldbedrag van 500.000 dirham geleend voor de bouw van een privéschool. Toen de investeerders ontdekten dat de erfgename aan beiden geld had gevraagd, besloten ze een rechtszaak tegen haar aan te spannen.

Lees ook: Doodverklaarde en begraven imam blijkt springlevend

Assabah bericht dat de rechtbank van eerste aanleg gelijk gaf aan de eerste investeerder. Na de uitspraak werd een regeling getroffen tussen de investeerder en de erfgename. Ze beloofde hem een eigendom met een waarde van 1,2 miljoen dirham af te staan. Ze hield haar woord echter niet en vertelde dat haar broer alle documenten van de eigendom had, en dat hij in het buitenland was overleden.

De zaak werd opnieuw voor de rechter gebracht. Tijdens de behandeling van de zaak verscheen de officieel overleden broer van de erfgename plots in de rechtszaal. Door deze onverwachte situatie, besloot de rechter de zaak uit te stellen tot 26 oktober 2021.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team