Zoeken

Marokko: broers slachtoffer vastgoedfraude

29 juli 2020 - 18:00 - Marokko

©

Vier broers die een stuk grond van 9 hectare in Berrechid wilden verkopen, ontdekten tijdens de transactie dat hun eigendom al was verkocht.

De slachtoffers hadden het grond van hun overleden vader geërfd. Ze ontdekten tijdens de verkoopprocedure dat het grond volgens de nieuwe eigenaars, door hun vijfde, in Spanje overleden broer, was verkocht.

Assabah bericht dat de nieuwe eigenaars het grond op frauduleuze wijze in handen zouden hebben gekregen. Een klacht werd bij de procureur des Koning bij de rechtbank van eerste aanleg in Berrechid ingediend.

De nieuwe eigenaars worden van valsheid in geschrifte beschuldigd. De koninklijke gendarmerie had op vraag van het parket een onderzoek gestart en aangetoond dat de vijf erfgenamen waren opgelicht.

De documenten die door de intussen overleden broer zouden zijn ondertekend blijken vals te zijn. Ook werd het stuk grond onder de naam van de overleden broer en niet van hun vader verkocht.

Het blad bericht dat de slachtoffers in eerste aanleg en in beroep gelijk hebben gekregen maar dat door een derde lopende procedure, het stuk grond nog steeds niet mag worden verkocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team