Zoeken

Marokko: organen doneren om ziekenhuis te betalen?

27 mei 2019 - 14:40 - Marokko

©

Een jongeman van de rond de dertig overleed onlangs in een kliniek in Casablanca als gevolg van een zwaar verkeersongeval.

Volgens Assabah werd de dertiger drie dagen na zijn opname klinisch doodverklaard. Voor die drie dagen kreeg zijn familie een rekening van 230.000 dirham. Het lichaam zouden ze pas terugkrijgen als ze de rekening hadden betaald.

De familie van het slachtoffer had een dergelijk bedrag niet en kreeg naar eigen zeggen een nogal opmerkelijk voorstel van het ziekenhuis: het hart van hun zoon doneren en zo de rekening betalen.

H24 bericht dat de directeur van de kliniek de informatie heeft ontkend. Volgens de verantwoordelijke heeft geen enkele privé kliniek in Marokko het recht om organen van overledenen te verwijderen. Het lichaam werd niet aan de familie teruggegeven omdat het slachtoffer klinisch dood is en dat het ziekenhuis het recht niet heeft om de apparaten uit te zetten.

Volgens de directeur, dokter Youssef Alaoui, werd ook geen 230.000 dirham maar 23.000 dirham aan de familie van het slachtoffer gefactureerd.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team