Zoeken

Marokko besteedt 4,4 miljard dirham aan platteland

24 maart 2014 - 15:25 - Economie

©

Ruim 4,4 miljard dirham werd dit jaar voorzien voor de ontwikkeling van het platteland in Marokko. Enig probleem, de overheid weet nog niet hoe dit bedrag te gebruiken.

Communicatieminister Mustapha El Khalfi schreef dit toe aan de afwezigheid van een echt plattelandsbeleid. Volgens hem werkt de regering actief aan een beheer- en ontwikkelingsplan voor het platteland.

El Khalfi vertelde dit tijdens de presentatie van de "positieve evaluatie van het overheidsoptreden" op economisch, sociaal en juridisch gebied.

De minister gaf echter toe dat Marokko nog veel uitdagingen zal moeten overwinnen, met name wat betref sociale zekerheid. Ook de staatsschuld dat is opgelopen tot 62,5% van het bruto binnenlands product, en de werkloosheid onder afgestudeerden (16,8%) zijn volgens El Khalfi zorgwekkend.

Over het ondernemingsklimaat is El Khalfi positief. De staatshulp aan bedrijven is toegenomen van 125 miljoen naar 510 miljoen dirham, terwijl de overheidsinvesteringen 188 miljard dirham bedroegen in de laatste drie jaren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team