Zoeken

Ongehuwde stellen: onduidelijkheid in Marokkaanse hotels

7 juni 2024 - 20:50 - Marokko

©

Ondanks de recente opheffing van de verplichting voor ongehuwde stellen om een ​​huwelijksakte te tonen in hotels in Marokko, aarzelen sommige hoteliers nog steeds om klanten in deze categorie te accepteren, uit vrees voor gerechtelijke vervolging.

"Deze zaak neemt een ongezonde wending, terwijl de verklaring van de minister van Justitie in het parlement slechts een exacte interpretatie is van de wet die niet voorziet in de eis van hotels om een ​​huwelijksakte van ongehuwde stellen", aldus Mohammed Baayou, secretaris-generaal van de Nationale Federatie van de hotelindustrie (FNIH), geciteerd door de krant L’Économiste. Hij waarschuwt voor de risico’s van vervolging van hoteliers als ze ongehuwde stellen accepteren, op grond van de artikelen 490 en 501 van het Wetboek van Strafrecht.

Lees ook: Marokkanen verdeeld over einde huwelijksakte in hotels

Deze artikelen zijn echter alleen van toepassing in geval van flagrante misdaad die door de gerechtelijke politie is vastgesteld en zijn daarom niet van toepassing op hotels, stelt de Federatie van de hotelindustrie. "Flagrante ontucht is moeilijk te bewijzen voor de rechter. Dit zou betekenen dat er een politieagent of gendarme voor de deur van elk van de 3300 hotels in Marokko zou moeten worden geplaatst", specificeert het blad, dat ook opmerkt dat de verhuur van hotelkamers door homoseksuele stellen geen enkele reactie oproept.

Lees ook: Huwelijksakte niet langer verplicht bij hotelreservering in Marokko

Dezelfde bron meldt dat de praktijk waarbij ongehuwde stellen twee hotelkamers huren en uiteindelijk slechts één kamer bezetten, voortduurt, vooral in woningen die worden verhuurd via Airbnb waar geen huwelijkscontract vereist is. "Oneerlijke concurrentie ten koste van gestructureerde toeristische bedrijven", benadrukt de krant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team