Zoeken

Marokko: Omar Radi en Soulaiman Raïssouni in hongerstaking

9 december 2020 - 17:40 - Marokko

©

Uit protest tegen hun voorlopige hechtenis zonder proces gaan de Marokkaanse journalisten Omar Radi en Soulaiman Raïssouni op 10 december, Wereld Mensenrechtendag, voor 24 uur in hongerstaking.

Tijdens de behandeling van hun hoger beroep op zondag 6 december hebben de twee journalisten laten weten "te protesteren tegen hun voortdurende detentie in voorarrest, maar ook hun solidariteit te betuigen met alle politieke gewetensgevangenen en alle sociale bewegingen". Volgens de twee journalisten worden zij al een paar maanden willekeurig vastgehouden in de Oukacha-gevangenis in de wijk Ain Sebaa in Casablanca. Beide mannen beweren dat ze vast zitten op basis van valse beschuldigingen.

Verder riepen de twee journalisten politieke, mensenrechten- en vakbondsorganisaties op om hun hoofdkantoren in heel Marokko beschikbaar te stellen voor mensen die uit solidariteit ook in hongerstaking willen gaan. Daarbij vermeldden ze ook dat het hierbij belangrijk is dat er rekening wordt gehouden met de gezondheidsvoorschriften om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

De twee gedetineerden verklaarden ook hun solidariteit met alle verslaggevers en mensenrechtenactivisten die op dit moment in Egypte en Algerije worden vastgehouden.

Bladna.nl