Zoeken

Marokko: homoseksuele verenigingen laten van zich horen

30 mei 2020 - 19:00 - Marokko

©

Meerdere LGBTQ+ verenigingen in Marokko hebben op sociale media een gezamenlijke verklaring gepubliceerd om hun steun te betuigen aan Adam Muhammed, jonge Marokkaanse homoseksueel die door de journalist Soulaiman Raissouni zou zijn misbruikt.

De verklaring die op hetzelfde moment op verschillende pagina’s op Facebook werd gedeeld, werd door acht verenigingen voor homoseksuelen in Marokko ondertekend.

Het vermeende slachtoffer deed een tiental dagen geleden aangifte tegen de hoofdredacteur van Akhbar Al Yaoum. Hij beschuldigt Raissouni ervan hem in 2018 in zijn appartement in Casablanca seksueel te hebben misbruikt.

Adam Muhammed heeft intussen ook aangifte gedaan tegen Abd El Moulay El Mourouri, de advocaat van Soulaiman Raissouni, die in een bericht op sociale media vragen stelde over "de legitimiteit van een klacht voor verkrachting ingediend door een homoseksueel".

In de verklaring pleiten de LGBTQ+ organisaties ook voor een decriminalisering van homoseksualiteit in Marokko en nieuwe wetten tegen de discriminatie op basis van de seksuele geaardheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team