Zoeken

Marokko wil nieuwe satellieten lanceren

10 januari 2023 - 13:00 - Marokko

©

Marokko zal binnenkort meer observatiesatellieten in de ruimte sturen aangezien het besloten heeft zijn ruimtevaartcapaciteiten uit te breiden.

Marokko heeft besloten een beperkt aantal relevante bedrijven te selecteren om hun expertise in te brengen om meer observatiesatellieten de ruimte in te sturen, meldt de website israeldefenseco. Marokko heeft tot nu toe twee door Frankrijk ontworpen elektro-optische spionagesatellieten gelanceerd, de Mohammed VI A en B.

Lees ook: Succesvolle lancering eerste Marokkaanse nanosatelliet

De Mohammed VI A satelliet werd ontwikkeld door Thales Alenia Space en Airbus in opdracht van het Royal Centre for Space Remote Sensing. De lancering vond plaats op 8 november 2017. De tweede satelliet werd gelanceerd op 21 november 2018. Door middel van satellieten kan Marokko zijn grenzen, de bewegingen van het Polisario-front en de herbewapening van Algerije in de gaten houden.

Lees ook: Marokko houdt Polisario "elke seconde" in het oog met satelliet

Op het gebied van ruimteonderzoek werkt het koninkrijk nauw samen met Spanje, de Verenigde Staten en Frankrijk. Daarnaast wordt sinds 2019 samengewerkt met het Ruimteagentschap van de Verenigde Arabische Emiraten en de Arabische Unie voor Astronomie en Ruimtewetenschappen. Het Marokkaanse ruimtevaartprogramma, dat in 1989 van start is gegaan, beoogt de productie van onderdelen voor motoren, vliegtuigen en satellieten, de verhoging van het onderwijsniveau en het aantal beeldanalisten en de bevordering van de landbouw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team