Zoeken

Marokko besteedt jaarlijks 756.000 euro aan oude moskeeën Sebta

17 oktober 2018 - 13:20 - Economie

©

Marokko investeert elk jaar 756.000 euro in het onderhoud van moskeeën en de betaling van imams in Sebta.

Mohammed Ali, voorzitter van de Benzú moskee in Sebta, vertelde aan Telecinco dat imams in de enclave een gemiddelde maandelijkse salaris van 500 euro ontvangen van Marokko.

Het koninkrijk betaalt ook "het onderhoud van de moskeeën en de oproep tot het gebed waarvan de kosten tot 300 euro oplopen". Volgens een berekening van de zender geeft Marokko dus elke maand 63.000 euro en 756.000 euro per jaar uit aan moskeeën in Sebta. In de enclave zijn 42 officiële moskeeën waar soms tot drie imams werken.

In een eerdere reportage van Red Ceuta werd uitgelegd dat Marokko een financiële steun biedt aan moskeeën omdat de autonome stad geen geld krijgt van de Spaanse overheid om de moskeeën te onderhouden of te beheren.

De plaatselijke autoriteiten hebben als gevolg daarvan hulp gevraagd aan het Marokkaanse ministerie van Habous en Islamitische zaken. Wanneer een aanvraag tot financiering van een moskee wordt ingediend, eist Rabat dat de moskee wordt gerenoveerd om aan de normen van de afdeling te voldoen. De medium schreef toen dat Marokko in 2017 ruim 1 miljoen euro in moskeeën in de enclave had geïnvesteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team