Zoeken

Marokko veroordeelt moorddadig Israëlisch optreden tegen Palestijnen

17 mei 2018 - 12:20 - Marokko

©

Marokko heeft de gewelddadige optreden van het Israëlisch leger tegen Palestijnen die aan vreedzame demonstraties deelnamen, met kracht veroordeeld. Tientallen demonstranten werden doodgeschoten en honderden raakten gewond.

Het Koninkrijk "veroordeelt met klem het buitensporig gebruik van geweld tegen ongewapende Palestijnse burgers", verklaarde minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking.

De bewindsman hekelde "het gevaarlijk gedrag" van Israël dat "in strijd staat met het internationaal recht" en riep op tot "tot kalmte en het einde van deze onaanvaardbare methoden die de situatie alleen maar erger maken".

De demonstranten protesteerden op vreedzame wijze tegen de verplaatsing van de ambassade van de Verenigde Staten naar Jeruzalem, vervolgde de bewindsman. Bourita herinnerde er ook aan dat Marokko zich zal blijven inzetten om samen met de Amerikaanse autoriteiten een evenwichtig standpunt te zoeken dat het vredesproces tussen Palestijnen en Israëliërs kan doen herleven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team