Zoeken

Marokko-Iran: Algerijnse spion achter verbreken betrekkingen

15 mei 2018 - 13:10 - Marokko

©

Een Algerijnse spion zou tot de verbreking van de betrekkingen tussen Marokko en Iran hebben geleid. D.B. is de link tussen de Libanese Hezbollah en het Polisario.

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken maakte dat zelf bekend in een interview met het tijdschrift Jeune Afrique.

D.B. is de vrouw van één van de leiders van de Hezbollah en zorgde voor de contacten tussen de beweging, gesteund door Iran, en het Polisario. Bewijzen daarvan werden kort voor de verbreking van de betrekkingen door Marokko aan de Iraanse autoriteiten getoond.

"Sommige meetings van het Polisario en de Hezbollah werden gehouden op een geheime plek die de Algerijnse diensten kennen en die werd verhuurd aan een zekere D.B., een Algerijnse die getrouwd is met een Hezbollah-topman en een contactpersoon werd voor het Polisario.", verklaarde de minister.

Nasser Bourita wees ook opnieuw op de verantwoordelijkheid van Algerije dat het Polisario blijft steunen en herinnerde eraan dat het buurland de levering van wapens uit Libië en Cuba tussen 1975 en 1992 mogelijk maakte.

Gisteren verwierp het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken de beschuldigingen van Marokko en noemde de uitspraken van Bourita gevaarlijk en onverantwoordelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team