Zoeken

Marokko: vrouw vermoordt 70-jarige man die tweede vrouw wil nemen

23 mei 2020 - 17:20 - Gemeenschap

©

Een vrouw heeft haar bejaarde man, imam van een moskee in Fez, vermoord omdat hij een tweede vrouw wilde nemen. Ze werd samen met haar dochter gearresteerd en aangeklaagd voor moord met voorbedachte rade.

Het slachtoffer wilde een polygaam huwelijk aangaan met een twintig jaar jongere vrouw. Zijn eerste vrouw besloot hem met behulp van haar 20-jarige dochter te vermoorden.

Volgens plaatselijke bronnen verlieten de vrouw en haar dochter na de moord het huis om de buren te misleiden. De twee "ontdekten" bij hun terugkeer het levenloos lichaam van de man.

De vrouw veranderde vervolgens van versie en vertelde aan de politie dat drie dieven met bivakmutsen haar huis waren binnengedrongen en haar man hadden vermoord door hem de keel door te snijden. Zij zou samen met haar dochter machteloos hebben toegekeken.

Forensisch onderzoek en DNA-sporen toonden echter aan dat de twee vrouwen de moord hadden gepleegd. Moeder en dochter gaven de feiten uiteindelijk toe en werden in voorlopige hechtenis genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team