Zoeken

Spanje: Marokkaanse laat man veroordelen na 20 jaar huiselijk geweld

28 april 2020 - 13:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaanse man is in de regio van Huelva in Spanje tot zeven en een half jaar gevangenisstraf veroordeeld voor huiselijk geweld. Na zijn celstraf zal hij het land worden uitgezet.

Volgens persagentschap EFE werden de vrouw en de 11-jarige dochter van de verdachte, jarenlang bijna dagelijks mishandeld en bedreigd. De vrouw, ook Marokkaanse, was ruim twintig jaar lang het slachtoffer van huiselijk geweld.

Op 12 januari 2014 besloot de vrouw een einde te maken aan de ellendige situatie waarin ze met haar dochter was beland. Ze stapte naar de politie en deed aangifte tegen haar man. Dat deed ze kort na samen met haar dochter voor de ogen van haar buren te zijn mishandeld.

De rechtbank gaf haar gelijk en veroordeelde de man tot tien jaar gevangenisstraf. De straf werd in beroep naar zeven en een half jaar verlaagd. Ook werd de uitzetting van de verdachte na zijn gevangenisstraf bevolen, verloor hij de voogdij over zijn dochter en mag hij niet meer in de buurt komen of contact hebben met de slachtoffers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team