Zoeken

Marokko domineert de top 10 beste roadtrips ter wereld

23 mei 2023 - 12:00 - Marokko

©

In totaal behoren drie Marokkaanse roadtrips tot de beste ter wereld. Marokko domineert daarmee de ranglijst opgesteld door een gespecialiseerde Britse website.

Er zijn talloze manieren om een stad, land of continent te verkennen. Maar om de echte diepte van een plaats te ontdekken, is er niets beter dan een roadtrip. Met het Atlasgebergte (4ᵉ), de Sahara woestijn (5ᵉ) en de kuststrook (6ᵉ) domineert Marokko de ranglijst van de 10 beste roadtrips ter wereld, opgesteld door de website CarMats.

Lees ook: Marrakech in top 12 beste gastronomische bestemmingen ter wereld

De Savannah Way (Australië) staat bovenaan de lijst. Deze route van snelwegen en hoofdwegen wordt gevolgd door The Grand Circle (VS) en Route 66 (VS). De Carretera Austral (Chili) staat op de 7e plaats. Daarna komen de Donau (Servië, Hongarije, Slowakije en Oostenrijk) en de Trans-Kalahari Corridor (Botswana naar Namibië). Transpantaneira (Brazilië) vervolledigt de top 10.

Lees ook: Marokko bij top-bestemmingen reizigers uit Midden-Oosten

Om de ranglijst op te stellen heeft de site rekening gehouden met de gemiddelde temperatuur in de zomer, de jaarlijkse regenval, het aantal zonuren, de vervuiling en de nationale parken van elke bestemming, maar ook met het aantal dagen dat nodig is om de route af te leggen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team