Zoeken

Marokko introduceert modern systeem voor luchtverkeersbeheer

7 juli 2023 - 21:00 - Marokko

©

Het Nationaal Bureau voor Luchthavens (ONDA) van Marokko heeft het ManagAir systeem aangenomen, een modern systeem voor luchtverkeersbeheer ontwikkeld door Indra, met als doel zich te positioneren als leider in de regio op het gebied van luchtvaartnavigatie.

Met het ManagAir-systeem kan het ONDA het Marokkaanse luchtverkeer vlotter maken en de capaciteit ervan verhogen, terwijl het de CO₂-uitstoot aanzienlijk vermindert, een prioriteit voor het koninkrijk. Het nieuwe systeem zal ook de coördinatie van Marokko met de andere lidstaten van de AEFMP, namelijk Algerije, Spanje, Frankrijk en Portugal, verzekeren en de continuïteit van luchtvaartnavigatiediensten in de regio waarborgen, schrijft Actualidad Aeroespacial.

Lees ook: Marokko komt met radicale oplossing voor luchtvaartchaos

"Ons bedrijf gaat het meest moderne luchtverkeersbeheersysteem ter wereld gebruiken. Met ManagAir zijn we ook klaar om de doelstellingen van de Single European Sky van de Europese Commissie in termen van technische competentie van luchtvaartnavigatiedienstverleners te behalen," zegt Hicham Abdelaziz Moumni, directeur van het ONDA.

Federico Rueda, directeur van de ATM-activiteit van Indra, herinnert aan de kenmerken van het ManagAir-systeem dat nu beschikbaar is voor het ONDA. "Het is de eerste wereldwijde serviceoplossing voor luchtverkeerscontrole op de route en bij benadering, die aanzienlijke verbeteringen zal brengen in het luchtverkeersbeheer: een verbeterde gebruikersinterface, gemakkelijke, veilige en beveiligde toegang, en een hoger niveau van automatisering," legt hij uit.

Lees ook: Marokko bouwt nieuwe terminals op verschillende luchthavens

De overstap naar het nieuwe systeem zal in twee fasen plaatsvinden, met de medewerking van Eurocontrol, de Europese Organisatie voor de Veiligheid van de Luchtvaart, en onder toezicht van de Marokkaanse Autoriteit voor Burgerluchtvaart. Het systeem wordt aanbevolen door de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) voor luchtverkeersbeheer en is al door meerdere landen, waaronder India, Vietnam en China, in gebruik genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team