Zoeken

Marokko gebruikt Indiase systeem voor volkstelling

26 maart 2023 - 11:26 - Marokko

©

Marokko maakt het tellen van de bevolking tot een prioriteit en heeft in dat opzicht het Aadhaar-systeem overgenomen dat door India in 2010 werd opgezet om de bevolking te tellen.

"Marokko en de Filippijnen hebben het Indiase open source-technologie-architectuur Aadhaar aangenomen om vergelijkbare unieke identificatiesystemen voor hun burgers te ontwikkelen", aldus een hoge ambtenaar in New Delhi tegen The Economic Times.

Lees ook: Marokko gaat in 2024 bevolking tellen

De ambtenaar merkte op dat andere landen, zoals Kenia, Vietnam, Sri Lanka, Brazilië, Mexico, Singapore en Egypte, ook interesse hebben getoond voor het systeem en al aanvragen bij de Unique Identification Authority of India (UIDAI) hebben ingediend. Volgens hem wordt deze plotselinge belangstelling voor Aadhaar verklaard door de wens van deze landen om de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling te bereiken die in 2016 zijn aangenomen, waarvan er één voorziet dat alle mensen tegen 2030 een juridische identiteit hebben.

Lees ook: Marokko heeft ruim 33,8 miljoen inwoners

"Op dit moment is het aantal landen dat een juridische identiteit voor iedereen heeft, nog steeds zeer beperkt. Dat is de reden waarom al deze landen in dit systeem geïnteresseerd zijn. Aadhaar is een digitale wettelijke identiteit. Het gaat dus verder dan alleen het tellen van de bevolking. En dat betekent ook dat het veel flexibeler is", aldus dezelfde bron. Aadhaar voorziet elke inwoner van India van een 12-cijferig nummer via een biometrische en demografische database. New Delhi voerde dit systeem in 2010 in om de Indiase bevolking te tellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team