Zoeken

Doet Marokko mee aan de militaire operaties tegen Libië?

22 maart 2011 - 00:51 - Marokko

©

Taib Fassi Fihri, minister van Buitenlandse zaken, vertegenwoordigde Marokko zaterdag tijdens de topoverleg in Parijs over de uitvoering van VN-resolutie voor Libië. Maar sindsdien is er niets gefilterd over de eventuele deelname van Marokko aan de besloten luchtaanvallen tegen de troepen van Mouammar Kadhafi.

Naast vier andere Arabische landen, namelijk Jordanië, Qatar, Irak en de Verenigde Arabische Emiraten, heeft deze topoverleg, georganiseerd door Franse president Nicolas Sarkozy, twintig leiders uit Europa, Amerika en Canada, samengebracht waaronder Angela Merkel en Hillary Clinton. Ook VN secretaris-generaal Ban Ki-Moon, secretaris-generaal van de Arabische Liga, Amr Moussa, en de voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy waren aanwezig.

De Resolutie 1973 voor een vliegverbod boven Libië is besloten tijdens deze topoverleg en militaire operaties zijn reeds aan de gang door Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Sinds het begin van de opstand in Libië zijn ongeveer 8000 mensen omgekomen. De luchtaanvallen van de coalitie landen die op zaterdag zijn begonnen, hebben al 48 burgers het leven gekost en 150 gewonden gemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team