Zoeken

Marokko en Algerije vragen top Arabische Maghreb Unie

17 november 2011 - 14:21 - Marokko

©

Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken, Mourad Medelci, en zijn Marokkaanse ambtgenoot Taib Fassi Fihri hebben woensdag in Rabat besloten om een ​​spoedbijeenkomst van ministers van Buitenlandse Zaken uit de Arabische Maghreb-Unie te organiseren.

Amar Belani, woordvoerder van het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken, verklaarde dat deze bijeenkomst zo snel mogelijk moest plaatsvinden om de situatie in de regio te beoordelen en de samenwerking te ontwikkelen.

Mourad Medelci had, na de Arabische Liga ontmoeting over Syrië op woensdag in Rabat, het volgende verklaard over de betrekkingen tussen zijn land en Marokko: "We hebben sinds een aantal maanden een stappenplan dat meetings tussen ministers uit de twee landen begrijpt en resultaten begint op te leveren".

Opgericht op 17 februari 1989 in Marrakech op initiatief van wijlen Hassan II, in aanwezigheid van de Maghreb-staatshoofden, heeft de Arabische Maghreb Unie als doel de Maghreb-landen op alle niveaus te verenigen. De dood geboren Unie begrijpt behalve Marokko, Algerije, Tunesië, Libië en Mauritanië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team