Zoeken

Marokko investeert 5 miljard in mijnbouw en olie-exploratie

23 april 2014 - 13:33 - Economie

©

Marokko heeft dit jaar ruim 5 miljard dirham toegezegd gekregen van privé partners om in de koolwaterstoffen en mijnbouw te investeren. Vorig jaar was dat slechts 2,3 miljard dirham. Dat meldt Amina Benkhadra, directrice van de Marokkaanse staatsoliemaatschappij Onhym.

Op een zitting van de Raad van Onhym verklaarde Benkhadra dat 2014 een uiterst belangrijk jaar is wat betreft investeringen. "In de laatste jaren is er een toevloed van grote groepen zoals British Petroleum en Chevron" die naar Marokko komen, aldus Benkhadra.

In 2013 werden slechts vier boringen uitgevoerd, twee in de Gharb, één in de Atlantische Oceaan te Foum Draa, en een laatste in Sidi Mokhtar in de regio van Essaouira.

De mijnbouwsector wordt niet vergeten. Tijdens de zitting in het bijzijn van Premier Abdelilah Benkirane, vertelde Amina Benkhadra dat Marokko ruim 40 projecten heeft gepland omtrent edele en onedele metalen, steen en industriële mineralen.

Dit jaar ging de exploitatie van de kopermijn Oumjrane van start. Vier gelijkaardige projecten staan gepland voor 2015 en 2016.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team