Zoeken

Marokko en Mexico bespreken directe luchtverbinding

8 juni 2022 - 20:20 - Economie

©

De Marokkaanse en Mexicaanse luchtvaartautoriteiten werken aan een rechtstreekse luchtverbinding tussen Marokko en de internationale luchthaven Felipe Angeles (AIFA) in Mexico. De Mexicaanse minister van Toerisme, Miguel Torruco Marqués, en de ambassadeur van Marokko in Mexico, Abdelfattah Lebbar, hebben onlangs over dit onderwerp van gedachten gewisseld.

Verwacht wordt dat luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc, die momenteel op 59 internationale bestemmingen vliegt, de route binnenkort zal aanbieden, vertelt een bron bij het Mexicaanse ministerie van Buitenlandse Zaken aan Latinus.

Volgens de Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO) bezochten ongeveer 23.847 Mexicaanse toeristen Marokko in 2019, dat zijn er 3721 meer dan in 2018. In de tegenovergestelde richting gingen er in datzelfde jaar 3948 Marokkaanse toeristen naar Mexico.

Op 13 april meldde de Mexicaanse regering via haar officiële sociale media-kanalen, dat ze met luchtvaartmaatschappij Qatar Airways onderhandelt, om vluchten aan te kunnen bieden van AIFA naar Qatar, dat dit jaar gastheer is van de Wereldbeker voetbal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team