Zoeken

In Marokko leven 15.000 mensen met Aids

11 november 2021 - 10:00 - Marokko

©

In een presentatie over de situatie van aids in Marokko, zei de minister van Volksgezondheid en Sociale Bescherming dat er momenteel 15.000 mensen drager zijn van de ziekte. Hij wil de ziekte uitroeien tegen 2030.

Tijdens een presentatie in het parlement zei minister Khalid Ait Taleb van Volksgezondheid, dat de coronapandemie ertoe heeft geleid dat sommige ziekten zoals HIV naar de achtergrond zijn verschoven. De presentatie van de ontwerpbegroting van het ministerie van Volksgezondheid voor het jaar 2022 valt samen met de viering van de 20e verjaardag van de oprichting van het Wereldfonds voor de bestrijding van aids, tuberculose en malaria. De minister maakte hiervan gebruik om de aandacht van de parlementsleden opnieuw te vestigen op deze ziekte en de ravage die ze nog steeds aanricht.

Lees ook: De meest door Aids getroffen regio’s in Marokko

Volgens Al Massae, dat de minister van Volksgezondheid citeert, leven er in Marokko 15.000 patiënten met HIV, die regelmatig door de gezondheidsautoriteiten worden behandeld. Khalid Ait Taleb zegt dat dit op zich al een overwinning is tegen het virus. Hij wees hij erop dat Marokko het eerste land is in de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika, en het 7e land in de wereld, dat opeenvolgende subsidies ontvangt van het Wereldfonds voor de bestrijding van Aids en TB. Er is ongeveer 130 miljoen dollar uitgetrokken voor de bestrijding van de ziekte via verschillende projecten.

Lees ook: Marokko: 70 procent vrouwen met aids werden door echtgenoot besmet

Dankzij deze maatregelen en de totstandbrenging van een adequate infrastructuur, de opleiding van beroepsmensen in dit gebied en de mobilisatie van diverse partners, heeft Marokko meer dan 27.000 sterfgevallen en meer dan 50.000 nieuwe Aids-besmettingen kunnen voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team