Zoeken

Marokko: man vindt vader terug na 46 jaar (video)

9 april 2019 - 13:46 - Marokko

©

Karim, een Duitse Marokkaan, vond dankzij het televisieprogramma Moukhtafoun op 2M, na 46 jaar zijn vader terug.

Karim spreekt geen woord Arabisch en had slechts enkele herinneringen van zijn vader en zijn grootouders. Hij zag hen enkele keren toen hij als kind naar Marokko ging met zijn ouders. Begin jaren ’70 scheidden zijn ouders echter en verloor hij alle contact met de familie van zijn vader nadat zijn moeder hertrouwde.

Om er zeker van te zijn dat hij alles van zijn Marokkaanse roots zou vergeten, zorgde zijn moeder ervoor dat hij de naam van zijn stiefvader kreeg. Zo veranderde ze zijn naam van Karim Bouchaâra in Karim Mayar.

Tijdens het programma vertelde Karim dat zijn moeder hem nooit over zijn vader of zijn familie in Marokko wilde vertellen. Hij gaf de hoop echter niet op. Een ontmoeting met een andere Duitse Marokkaan, Hamid Choukry, gaf hem terug hoop.

Samen startten ze een zoektocht naar Karim’s vader. Toen dat niets opleverde contacteerden ze het programma Moukhtafoun. De vader werd teruggevonden. Hij had nog een foto van zijn zoon in zijn portefeuille en weigerde opnieuw te trouwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team