Zoeken

Marokkaan Karim Franceschi strijdt tegen Daesh in Syrië

25 februari 2019 - 12:10 - Marokkanen in het buitenland

©

Karim Franceshi, een Marokkaanse Italiaan, heeft in Syrië tegen de terroristische organisatie Daesh gestreden. In een interview met Italiaanse media vertelde hij over zijn ervaring in het conflictgebied.

Voor de 29-jarige Karim is iedereen betrokken bij de strijd tegen Daesh. Op 17-jarige leeftijd vertrok hij naar Kobané in Syrië en sloot zich aan bij de volksbeschermingseenheden YPG. Hij strijdt naar eigen zeggen "voor de democratie".

Karim besefte dat het zijn taak was om tegen de terroristische organisatie te strijden toen hij aan een humanitaire karavaan deelnam. "Ik zag hoe de Koerden leden. Ik begreep toen dat ik een andere rol had: tegen Daesh strijden", aldus de twintiger aan Firenzesettegiorni.

De jongeman wist dat hij de dood riskeerde maar ook dat hij geen andere keuze had. Hij kreeg een militaire opleiding van slechts enkele dagen. "Ik kreeg een paar dagen training. In een korte tijd werd ik van een eenvoudige strijder een lid van een commando, van een team sluipschutters".

Karim Franceshi communiceert veel over zijn ervaring. Hij bracht in 2016 het boek "Il Combattente" (de strijder) uit. Hij wil op die manier tegen de propaganda van Daesh strijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team