Zoeken

Marokko: man vermoordt vrouw die geen lening wil afsluiten

31 januari 2021 - 12:00 - Marokko

©

Een slager die zijn vrouw doodsloeg omdat ze weigerde een lening af te sluiten van 10.000 dirham om zijn bedrijf te redden, is veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf. De gevangenisstraf werd uitgesproken door de strafkamer van het Hof van Beroep van Safi.

Tijdens de corona-pandemie kwamen vele kleine bedrijven en handelaars van de ene op de andere dag in de problemen. De slager vroeg zijn vrouw om hem te helpen door een ​​lening van 10.000 dirham af te sluiten. Zelf kon geen krediet krijgen omwille van een eerdere lening die hij niet is nagekomen.

Maar de vrouw weigerde pertinent om in te gaan op zijn verzoek, wat in een gewelddadige ruzie tussen de twee echtgenoten resulteerde. De slager diende zijn vrouw dodelijke messteken in het hart toe. Het slachtoffer viel op de grond en stierf een paar minuten later in haar huis in Jamâate Shim, meldt het dagblad Assabah.

Na de dramatische gebeurtenis haastte de man zich om de familie van het slachtoffer op de hoogte te brengen van de dood van zijn vrouw, nog voordat hij naar de politie ging. Hij vertelde dat het niet zijn bedoeling was geweest om haar te doden. Hij wilde haar onder druk zetten om aan zijn verzoek toe te geven, maar de situatie liep uit de hand. De autopsie op het lichaam van het slachtoffer toonde aan dat de dood was veroorzaakt door een traumatische hemorragische shock.

Tijdens het verhoor, bij de procureur-generaal des Konings en tijdens zijn proces bij het hof van beroep van Safi, hield de dader zich aan die bekentenis vast. Hij profiteerde van verzachtende omstandigheden, aangezien hij geen strafblad had.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team