Zoeken

WK-2022: play-off tegenstander Marokko bekend

25 januari 2022 - 11:00 - Sport

©

De Atlas Leeuwen en alle andere teams die gekwalificeerd zijn voor de play-offs van de Afrikaanse WK-voorrondes in 2022, weten nu tegen welke tegenstanders ze zullen moeten spelen om hun ticket voor de volgende fase te bemachtigen. De loting vond zaterdag plaats in Douala, Kameroen.

Als gevolg van de loting zal Marokko het in maart opnemen tegen de Democratische Republiek Congo. De andere play-off wedstrijden zijn: Egypte tegen Senegal, Kameroen tegen Algerije, Ghana tegen Nigeria en Mali tegen Tunesië.

Lees ook: Kwalificatie WK-2022: Marokkaanse stadia populair

De loting is verricht op basis van de Fifa-ranglijst van november 2021. Volgens de vastgelegde strategie moeten de vijf beste ploegen het opnemen tegen de vijf laagst gerangschikte ploegen.

Lees ook: Atlas Leeuwen begonnen met training voor WK-2022

De tien landen die zich voor de play-offs kwalificeerden, werden in twee niveaus ingedeeld. Op het eerste niveau staan de best geplaatste landen op de Fifa-ranglijst van afgelopen november, met name Marokko, Tunesië, Algerije en Nigeria. Egypte, Kameroen, Ghana, Mali en de Democratische Republiek Congo bevinden zich op het tweede niveau.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team