Zoeken

Achraf Hakimi spreekt over vriendschap met Kylian Mbappé

29 januari 2022 - 21:00 - Sport

©

Net na de kwalificatie van Marokko voor de kwartfinales van de Afrika Cup nam Achraf Hakimi, de man van de wedstrijd, het woord op de persconferentie. Hij is blij en trots bij te hebben gedragen aan de kwalificatie van zijn land. Hij gaf commentaar op de wedstrijd en deelde zijn gevoelens bij de verschillende felicitaties die hij ontving, met name die van zijn teamgenoot bij PSG, Kylian Mbappé.

Op een vraag over zijn sublieme vrije trap tegen Malawi, antwoordde Achraf Hakimi dat hij blij is met zijn bijdrage aan de overwinning van zijn team. "Toen ik scoorde tegen Gabon, voelde het als een prachtig doelpunt, één van de beste uit mijn carrière. Het maakte me blij om weer te scoren met een vrije trap. Ik weet niet welke de beste is, ik zal er later naar kijken", zegt hij lachend. "Ik ben blij dat ik het team de overwinning heb kunnen bezorgen."

Lees ook: Achraf Hakimi brengt hulde aan slachtoffers Olembé-stadion

Toen hem gevraagd werd of hij de vaste schutter van PSG kan worden, legde de rechtsback uit dat de concurrentie bij de club zwaar is. "Bij PSG is het ingewikkeld. Want er is Messi, maar ook Neymar en Mbappé. Ik zal me eerst concentreren op het nationale team en dan zien we wel." Hij maakte van de gelegenheid gebruik om de boodschap te vermelden die zijn teamgenoot en vriend Kylian Mbappé hem stuurde. "Hij is niet enkel mijn vriend, hij is ook een geweldige speler, die het team enorm veel helpt en zoveel andere zaken doet. Ik ben trots om deze boodschap te krijgen van zo’n speler," reageerde Hakimi.

Lees ook: Achraf Hakimi was 3ᵉ duurste transfer in 2021

De Atlas Leeuwen spelen zondag tegen Egypte voor de kwartfinales van de Afrika Cup 2022. Het Marokkaans elftal won dinsdagavond met 2-1 van Malawi in de 8e finale in het Ahmadou Ahidjo stadion in Yaoundé. Het was een spannend duel, vooral doordat Marokko niet goed aan de wedstrijd begon. In de eerste helft maakte Malawi dan ook de 0-1. Maar in de tweede helft deed Marokko het beter. Achraf Hakimi maakte de winnende goal met een vrije trap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team