Zoeken

WK 2022: Halilhodzic reageert op duel Marokko-Congo

25 januari 2022 - 16:20 - Sport

©

Na de loting van de landen die gekwalificeerd zijn voor de play-offs van de Afrikaanse WK-voorrondes in 2022, sprak de coach van de Atlas Leeuwen over de tegenstander van Marokko, de Democratische Republiek Congo. Vahid Halilhodzic gaat goed nadenken over de opdracht die hem opwacht. Gezien wat er op het spel staat, zal de wedstrijd waarschijnlijk zeer moeilijk worden.

Marokko of de Democratische Republiek Congo. Wie slaagt erin om een ticket te bemachtigen voor de wereldbeker van 2022 in Qatar? Het antwoord zal in maart worden gegeven na afloop van de confrontatie tussen de Atlas Leeuwen en de Leopards. Vanuit Yaoundé, Kameroen, waar momenteel de Africa Cup wordt gespeeld, geeft Vahid Halilhodzic zijn indrukken over deze wedstrijd.

Lees ook: Atlas Leeuwen begonnen met training voor WK-2022

De bondscoach wil nog geen victorie kraaien, ook al weet hij dat zijn spelers er alles aan zullen doen om te winnen. "De loting is goed als we winnen. Volgens mij is de slaagkans 50-50. Het had erger kunnen zijn, want er zitten een paar hele goede teams tussen."

Halihodzic zegt dat hij zich liever eerst concentreert op de wedstrijd van de Atlas Leeuwen tegen Malawi in de 8e finale van de Afrika Cup. "Op dit moment ben ik bezig met de voorbereidingen voor Malawi, daarna zal ik meer kunnen nadenken en praten over de play-offs. We hebben nog voldoende tijd om ons voor te bereiden. Mijn zorg is om me voor te bereiden op de volgende wedstrijd van het Afrikaans kampioenschap."

Lees ook: WK-2022: play-off tegenstander Marokko bekend

Marokko zal staat in maart dus tegenover DR Congo, in Kinshasa voor de heenwedstrijd in in Marokko voor de retourwedstrijd. Het doel is een toegangskaart te bemachtigen voor de wereldbeker, die tussen 21 november en 18 december in Qatar wordt gehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team