Zoeken

ONDA activeert "Sky-Restart" om veiligheid reizigers te garanderen

16 juni 2021 - 19:00 - Marokko

©

Alle seinen staan op groen om een vlotte doorstroming en een veilige omgeving voor de gebruikers en het personeel van de Marokkaanse luchthavens te garanderen. Dit verzekert de ONDA. De nationale luchthavendienst heeft een herstelplan met de naam "Sky-Restart" opgezet in het kader van de hervatting van de internationale vluchten van en naar Marokko, vanaf dinsdag 15 juni.

Volgens Habiba Laklalech, directeur-generaal van de ONDA, die het "Sky-Restart" herstelplan presenteerde tijdens de laatste editie van de "Tourism Marketing Days" (TMD), heeft het herstelplan van het bureau als hoofddoelstelling om gebruikers en personeelsleden van de luchthavens te beschermen en een veilig en vlot verloop te garanderen aan reizigers.

De maatregelen beogen de beperking van het aantal personeelsleden op alle grenscontroleposten, gezondheidsposten, inspecties of beveiligingsonderzoeken op de luchthavens, ten einde sociale distantie mogelijk te maken, aldus Laklalech. Ze merkt op dat deze missie mogelijk gemaakt wordt dankzij een nauwe coördinatie met de partners van de luchthavenplatforms.

Het hoofd van de ONDA heeft in het bijzonder de nadruk gelegd op het programma "Airport Health Accreditation", dat door de Airports Council International (ACI) is opgezet om te meten of de hygiëne-maatregelen die op de luchthavens zijn genomen, in overeenstemming zijn met de aanbevelingen van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO).

De voorzitter en algemeen directeur van Royal Air Maroc (RAM), Abdelhamid Addou, heeft van zijn kant de professionals van de sector verzocht de nodige middelen in te zetten en alle maatregelen te nemen die de reizigers comfort kunnen bieden. Hij benadrukte ook het belang van investeringen in digitale innovatie in het dienstenaanbod.

Tijdens deze editie van de TMD, die op hybride wijze wordt georganiseerd door het Nationaal Marokkaans Verkeersbureau (ONMT), zei Habiba Laklalech blij te zijn met de goede prestaties die Marokko heeft geleverd bij de beheersing van de epidemiologische situatie en de succesvolle vaccinatiecampagne in het koninkrijk, die dit alles weer mogelijk hebben gemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team