Zoeken

Marokko: Loto-jackpot staat op 21 miljoen dirham

25 januari 2021 - 10:00 - Marokko

©

De Loto-jackpot van de nationale loterij van Marokko staat sinds 23 januari op het recordbedrag van 21 miljoen dirham.

De Marokkaanse Nationale Loterij (NML) heeft woensdag besloten om het bedrag op 21 miljoen dirham te zetten omdat de jackpot in de afgelopen maanden nog niet is gevallen. Hiermee wil de NML de spelers de kans geven om alsnog de jackpot te kunnen winnen. De organisatie van de Loterij heeft in een verklaring laten weten dat er elke week drie trekkingen zullen zijn, totdat de jackpot is gewonnen. Het is de eerste keer in 43 jaar dat er zo’n hoge prijs te winnen valt.

De nationale loterij bestaat sinds 1971 en is opgericht om de verschillende loterijen in Marokko te verenigen en om toezicht te houden op de gehele sector. De NML stelt maatschappelijk engagement centraal, ondersteunt tal van verenigingen en zet zich in voor gezondheid, toegang tot onderwijs, cultuur en sport, meldt persbureau MAP.

De trekkingen van de Loto vinden in het openbaar plaats in de aanwezigheid van een controlecommissie die bestaat uit een vertegenwoordiger van het ministerie van Justitie, een vertegenwoordiger van de prefect van politie. De apparatuur waar de trekkingen mee worden uitgevoerd, wordt regelmatig gecontroleerd om de betrouwbaarheid van de uitkomsten te kunnen garanderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team