Zoeken

Marokko: reproductiegetal coronavirus ligt nu op 1,22

13 november 2020 - 16:20 - Marokko

©

Marokko heeft door de toename van het aantal besmettingen met het coronavirus een reproductiegetal van 1,22. De coördinator van de nationale gezondheidsdienst Mouad Mrabet zegt dit na het tweemaandelijks rapport over de situatie van de epidemie in het koninkrijk.

Het reproductiegetal laat zien hoe snel het virus zich verspreidt. Dit cijfer geeft aan hoeveel mensen gemiddeld besmet worden door één patiënt met het coronavirus.

Volgens Mrabet komt het getal door de snelle toename van het aantal besmettingen. Op dit moment zijn er 715,8 besmettingen per 100.000 inwoners. In totaal heeft Marokko tot woensdag 11 november 270.626 besmettingen geteld. Mrabet benadrukt dat er dagelijks nieuwe recordaantallen worden geregistreerd.

Persdienst MAP geeft aan dat er een sterftecijfer van 1,7 procent is. Het aantal genezingen zit op 221.743. Afgelopen woensdag werden nog 5461 besmettingen op één dag geteld. Op wereldniveau staat Marokko op de 32ste plaats van het aantal besmettingen en in Afrika op de tweede plaats. Wat betreft het aantal doden staat het koninkrijk op plek 36 en in Afrika op de derde plek.

Ook werd tijdens de persconferentie het grootschalig vaccinatieplan besproken. Marokko gaat daar over twee weken mee beginnen. Mrabat geeft het volk nog wel aan dat het zeer belangrijk is om de gezondheidsmaatregelen in acht te nemen.

Bladna.nl