Zoeken

Coronavirus kan tegen eind dit jaar 500.000 Marokkanen treffen

16 oktober 2020 - 15:10 - Marokko

©

Volgens prognoses van planbureau HCP, zou Marokko tegen het einde van het jaar ongeveer 400.000 besmettingen met het coronavirus kunnen optekenen.

De ramingen voorspellen een cumulatief aantal van 300.000 tot 500.000 gevallen geregistreerd op 31 december 2020. De onzekerheid bij het voorspellen van het aantal besmettingsgevallen neemt toe naarmate de tijdshorizon groter is, wat volgens de HCP voor een bredere intervalschatting zorgt. Het sterftecijfer zal naar verwachting en gezien de kwetsbaarheidstrends, stijgen tot 1,9%. Dit voorspelt een kritieke epidemische situatie die nog wel "draaglijk" is voor het gezondheidssysteem.

Op regionaal niveau zijn er vier grote groepen geïdentificeerd. Casablanca-Settat, het epicentrum van Covid-19 in Marokko, is eerste. Met de toename van het aantal nieuwe gevallen zou de dagelijkse tol eind december kunnen oplopen tot 2000 gevallen per dag. De tweede grote groep betreft de regio Rabat-Salé-Kenitra, minder getroffen door het coronavirus met een cumulatieve voorspelling van 59.037 eind december. Marrakech-Safi, uit dezelfde groep, kan op elk moment een uitbraak van besmettingen ondergaan, met als gevolg dat de gedeeltelijke lockdown dan wordt aangehouden.

In groep 3 met Fez-Meknes en Tanger-Tetouan, wordt een veel stabielere situatie aangekondigd met de mogelijkheid van uitdoving indien de basismaatregelen en de afstandsmaatregelen worden gerespecteerd. Het cumulatieve aantal gevallen zal naar verwachting op eind december 20.672 bedragen in de regio Fez-Meknes.

Het aantal gevallen dat tot 20 september is geregistreerd kan in de 4e grote groep onder controle worden gehouden, op voorwaarde dat de preventieve maatregelen worden gerespecteerd. Het is niet uitgesloten dat nieuwe clusters kunnen leiden tot brandhaarden, zeker niet als mensen de coronamaatregelen niet respecteren. Om een ​​nieuwe golf van besmettingen te voorkomen, adviseert HCP preventieve maatregelen. Als dit toch gebeurt, stelt de instelling een algemene lockdown voor, met onderbrekingen, om de trend van nieuwe infecties te temperen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team