Zoeken

Marokkaanse regering verdeeld over nieuwe lockdown

11 november 2020 - 17:40 - Marokko

©

Nu Marokko geconfronteerd wordt met een heropleving van het aantal coronabesmettingen, worstelt de regering met het bereiken van overeenstemming over de invoering van een volledige lockdown.

Er is geen consensus in het debat over de totale lockdown van het koninkrijk. Premier Saadeddine El Otmani, waarschuwde tevergeefs meermaals op basis van rapporten van de wetenschappelijke commissie en deskundigen van het ministerie van Volksgezondheid. Tijdens een zitting in het parlement zei hij dat een volledige lockdown in het geval van een toename van de coronaviruspandemie onvermijdelijk zou zijn. Maar het blijkt moeilijk om hierover consensus te bereiken.

Deze situatie lijkt de minister van Handel en industrie, Moulay Hafid Elalamy, goed uit te komen, schrijft Assabah. "Er is Godzijdank geen overeenstemming tussen de ministers, want anders zou de minister van Volksgezondheid ons een volledige lockdown hebben opgelegd, wat een ramp zou betekenen voor de economie van ons land", verklaarde hij.

Bij de bespreking van het budget van zijn departement binnen de commissie productiesectoren, sprak de minister zich uit tegen een totale lockdown. Deze beslissing zou volgens hem leiden tot een ernstige economische recessie en een extreme verarming van Marokkaanse huishoudens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team