Zoeken

Marokko-Liberia: afwezigheid Amrabat en Ziyech eerder kans dan uitdaging

9 september 2023 - 12:00 - Sport

©

De afwezigheid van Sofyan Amrabat en Hakim Ziyech voor de wedstrijd van Marokko tegen Liberia is volgens bondscoach Walid Regragui eerder een kans dan een probleem. Tijdens de pre-match persconferentie besprak hij de afwezigheid van de sterspelers.

Regragui ziet in de afwezigheid van Amrabat en Ziyech een gelegenheid om nieuwe spelers te integreren en hun prestaties in een wedstrijdsituatie te beoordelen. "Sofyan raakte gisteren geblesseerd tijdens de trainingsessies en Hakim is niet beschikbaar, maar het is cruciaal dat ze terug in vorm zijn voor de komende wedstrijden", zei hij. "We hebben veelbelovend talent uit het U23-team dat de kans verdient om zich aan te passen aan onze speelwijze."

Lees ook: Slecht nieuws voor Sofyan Amrabat

De coach benadrukte verder dat hij niet van plan is om het team drastisch te veranderen, maar erkent dat een aanpassingsfase nodig is voor de nieuwe spelers. Hij vertelde dat er deze week intensief is getraind om de nieuwkomers de teamfilosofie en speelstijl te tonen. Regragui sluit niet uit dat hij zijn tactische opstelling zal aanpassen aan de beschikbare spelers.

Lees ook: Walid Regragui zegt waarom hij Hakim Ziyech niet opriep

"Het is essentieel om alternatieve oplossingen te hebben om voorbereid te zijn op alle scenario’s", aldus Walid Regragui. Hij herinnerde er ook aan dat te veel wisselingen in het team al eerder de teamcohesie hebben geschaad, met name tijdens een eerdere wedstrijd tegen Zuid-Afrika.

Bladna.nl