Zoeken

Marokko leider op outsourcingmarkt in Afrika

4 februari 2021 - 20:00 - Economie

©

Marokko blijft een aantrekkelijk land voor de outsourcing van diensten van Europese bedrijven. Het koninkrijk heeft een marktaandeel van 50% van de Europese projecten en blijft zich volgens Youssef Chraiba, de voorzitter van de Marokkaanse Federatie voor Outsourcing, onderscheiden als een kwalitatieve en goedkope optie voor Europese bedrijven. Ondanks de hevige concurrentie van andere Afrikaanse landen blijft Marokko zijn leidende positie op het gebied van Franstalige outsourcing behouden.

Tijdens een digitale bijeenkomst waar de voorzichten van de sector werden besproken, meldde Chraiba dat de sector tussen 2015 en 2019 met 9% is gegroeid en in die periode 120.000 banen heeft opgeleverd. In vier jaar tijd heeft de sector een omzet genoteerd van 14 miljard dirham en bezet daarmee de derde plaats op de ranglijst van sectoren die de meeste exportomzet hebben gedraaid.

Ook benadrukte Chraiba dat de outsourcingbranche in Marokko de gezondheidscrisis tot nu toe goed heeft doorstaan en dat er in het laatste kwartaal van 2020 sprake is geweest van een "zeer sterk herstel". De voorzitter van de Marokkaanse Federatie voor Outsourcing gaf ook een beeld van hoe de markt in de afgelopen 20 jaar is veranderd. Waar het rond de eeuwwisseling nog vooral ging om projecten op het gebied van IT-ondersteuning en klantendiensten, zijn er steeds meer dienstverlenende bedrijven met een ander profiel die hun diensten uitbesteden aan Marokko.

De vicevoorzitter van de werkgeversorganisatie CGEM, Ghita Lahlou, meldde dat de outsourcingbranche binnen haar organisatie een steeds sterkere positie heeft gekregen door de behaalde successen van de afgelopen 20 jaar. Bovendien benadrukte ze de kansen die er liggen voor de sector in deze tijden van crisis. Volgens Lahlou leveren de outsourcing-projecten veel banen op en zorgen ze voor economische stabiliteit omdat ze een belangrijke bron zijn van de instroom van buitenlandse valuta in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team