Zoeken

Marokko: kwalificatieduels Afrika Cup achter gesloten deuren

10 november 2020 - 10:20 - Sport

©

Vanwege de coronavirus-pandemie worden de volgende twee kwalificatiewedstrijden van de Atlas Leeuwen voor de Afrika Cup 2021 achter gesloten deuren afgewerkt. De Afrikaanse Voetbal Confederatie (CAF) heeft dit besloten.

De eerstvolgende wedstrijd van het Marokkaans elftal in groep E, staat gepland voor 13 november in het Mohammed V Sportcomplex in Casablanca. Daar zullen de Atlas Leeuwen het zonder publiek opnemen tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek.

De tweede ontmoeting tussen Marokko en de Centraal-Afrikaanse Republiek van 17 november is verplaatst naar Douala in Kameroen. Ook bij deze wedstrijd zal geen publiek aanwezig zijn.

Christian Emeruwa, hoofd beveiliging van de CAF, wil op deze manier de veiligheid in heel Afrika garanderen. "We zijn ons bewust van de enorme taak die voor ons ligt, vooral om toeschouwers weg te houden van de stadions", legt hij uit.

In afwachting van de andere wedstrijden in kwalificatiepoule E, staat Marokko bovenaan (4 punten, +3) en volgen Mauritanië (4 punten, +2), de Centraal-Afrikaanse Republiek (3 punten, 0) en Burundi (0 punten, −5) op de onderste drie plaatsen. Net als de twee wedstrijden van Marokko, zullen alle andere kwalificatieduels van de Afrika Cup 2021 ook achter gesloten deuren worden gespeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team