Zoeken

Marokko krijgt kritiek na overlijden tweede Spaanse grotonderzoeker

7 april 2015 - 20:00 - Marokko

©

Spaanse media hebben kritiek geuit op Marokko na het overlijden van een tweede grotonderzoek in een bergachtig gebied in Ouarzazate. Marokko wordt ervan beschuldigd te lang te hebben gewacht met de nodige toestemmingen om Spaanse redders te laten ingrijpen.

Zeven Spaanse experts zijn zondag in Marokko aangekomen na twee dagen "moeilijke onderhandelingen". De redders slaagden erin om Juan Bolivar uit het ravijn van 400 meter diep te halen. De 27-jarige Spaanse speleoloog is de enige overlevende. Hij werd naar een kliniek in Ouarzazate gebracht en zou niet in levensgevaar zijn.

De twee andere grotonderzoeker die hem vergezelden zijn overleden. Hun lichamen moesten maandag uit het ravijn worden gehaald. Een moeilijke operatie waarbij ook aandacht moest zijn voor de veiligheid van de reddingsteams volgens een politiebron.

Spaanse Premier Mariano Rajoy veegde in een verklaring aan Spaanse media echter alle kritiek van tafel en bedankte Marokko voor de vele inspanningen en middelen die werden ingezet om de drie mannen te redden.

Naast de zeven Spaanse experts werkten 140 Marokkaanse agenten, soldaten en ambtenaren van het ministerie van Gezondheid mee aan de reddingsoperatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team