Zoeken

Spaanse zender onderzoekt ’drama’ Marokkaanse homo’s

6 april 2015 - 19:15 - Marokko

©

Spaanse televisiezender La Sexta heeft een reportage gemaakt over de moeilijke levensomstandigheden van homoseksuelen in Marokko. Naast de sociale druk worden homo’s geconfronteerd met discriminatie en zelfs geweld wanneer ze voor hun geaardheid uitkomen.

De jonge Hamza vertelde aan de zender hoe zijn moeder hem als kind hete peper in de mond stak en zijn vader en broer hem mishandelden om van hem "een echte man te maken". Aangifte doen bij de politie was voor de kleine Hamza geen optie omdat hij dan tot drie jaar gevangenisstraf riskeerde.

Hassan’s verhaal is nog aangrijpender. De jongen werd van prostitutie beschuldigd en drie maanden in de gevangenis opgesloten. Hij werd er door zijn medegevangenen verkracht en mishandeld. Na zijn vrijlating werd hij van de universiteit gestuurd.

La Sexta gebruikte ook documentaires van Marokkanen en beschouwt ze als een succes omdat ze dwingen tot een debat over homoseksualiteit. Deze mening wordt gedeeld door activist Samir Bargachi. "Het heeft geleid tot een interessant debat over de criminalisering van homoseksualiteit en de gevolgen daarvan voor deze mensen die uiteindelijk ook Marokkaan zijn."

Volgens Bargachi zwijgen de meeste Marokkaanse homo’s liever. Ook stelt hij dat het voor lesbische vrouwen in Marokko nog moeilijker is omdat zij, in tegenstelling tot mannen, minder gemakkelijk een baan vinden en onafhankelijk kunnen worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team